Miksi ensi toukokuun EU-vaaleissa kannattaa äänestää?

Joudumme EU:ssa kohtaamaan monenlaisia haasteita muuttoliikkeestä ilmastonmuutokseen ja nuorisotyöttömyydestä tietosuojaan. Brexit-kansanäänestys taas osoitti, että EU ei ole peruuttamaton hanke. Demokratiakin näyttää olevan yhä enemmän uhattuna sekä periaatteessa että käytännössä, vaikka suurin osa meistä pitää sitä itsestäänselvyytenä.

Sen vuoksi olemme alkaneet koota tukijoukkoja kannustamaan eurooppalaisia vaaliuurnille EU-vaaleissa. Emme halua sanella, ketä ihmisten tulisi äänestää – tavoitteenamme on yksinkertaisesti saada ihmiset äänestämään. Toivomme, että mahdollisimman moni osallistuu demokraattiseen päätöksentekoon, on tietoinen vaaleista ja voi tehdä valveutuneen äänestyspäätöksen. Haluamme hyödyntää ihmisten välisten arkisten kontaktien voiman ja luoda Euroopan laajuisen yhteisön tukemaan demokratian perusajatusta – sitä, että yhdessä päätämme, millaisessa Euroopassa haluamme elää.

Tällä kertaa ei riitä, että vain toivomme parempaa tulevaisuutta. Tällä kertaa meidän kaikkien on myös otettava siitä vastuu.