Tietosuoja

    1. Johdanto

      Yksilöiden suojelu unionin toimielinten suorittamassa henkilötietojen käsittelyssä on 11. joulukuuta 2018 lähtien perustunut 23. lokakuuta 2018 annettuun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseen (EU) 2018/1725. Asetuksessa noudatetaan samoja periaatteita ja sääntöjä kuin yleisessä tietosuoja-asetuksessa.

      Tällä sivustolla voi olla linkkejä muille sivustoille. Euroopan parlamentti ei ole vastuussa kolmansien osapuolten verkkosivustojen tietosuojaperiaatteista tai -käytännöistä.

    2. Miksi keräämme, säilytämme ja käsittelemme henkilötietoja?

      Keräämme ja käsittelemme henkilötietoja, jotta voimme pitää yhteyttä kansalaisiin, jotka ovat vapaaehtoisesti ilmaisseet haluavansa saada tietoa tai osallistua EU-vaaleja 2019 koskevan Euroopan parlamentin virallisen tiedotus- ja viestintäkampanjan yhteydessä toteutettaviin tapahtumiin ja aloitteisiin.

      Henkilötietoja käsitellään asetuksessa (EU) 2018/1725 kuvattujen periaatteiden mukaisesti. Euroopan parlamentin viralliseen tiedotus- ja viestintäkampanjaan liittyvät tehtävät ovat yleisen edun mukaisia. Euroopan parlamentti käsittelee henkilötietoja ainoastaan niihin tarkoituksiin, joita varten ne on toimitettu.

    3. Kuka on vastuussa tietojesi käsittelystä? (Rekisterinpitäjä)

      Tietojesi käsittelystä on vastuussa Euroopan parlamentin viestinnän pääosaston verkkoviestintäyksikön päällikkö.

      Euroopan parlamentin tietosuojavastaava varmistaa, että parlamentissa sovelletaan asetuksen (EU) 2018/1725 säännöksiä.

      Euroopan tietosuojavaltuutettu toimii riippumattomana valvontaviranomaisena. Tietosuojavaltuutettu varmistaa, että kaikki EU:n toimielimet ja elimet kunnioittavat henkilötietojen käsittelyssä ihmisten oikeutta yksityisyyteen.

    4. Mitä henkilötietoja keräämme?

      Keräämme ainoastaan tietoja, joita tarvitsemme tietojen keräyshetkellä ilmoitettuihin tarkoituksiin, ja voit päivittää tietoja milloin tahansa.

      Keräämme tietoja seuraavasti:

      • henkilökohtaisesti ja/tai puhelimitse
      • kun rekisteröidyt sivustollemme

      Alla on esimerkkejä tiedoista, joita saatamme kerätä luvallasi:

      • etu- ja sukunimi
      • yhteystiedot (sähköpostiosoite, asuinpaikka, puhelinnumero tms.)
      • ensisijainen kieli
      • valinnat, jotka koskevat muun muassa ilmoitusten ja uutiskirjeiden tilaamista ja kiinnostuksen kohteita yhdellä tai useammalla aihealueella, joista haluat saada lisää tietoa (valinnainen)
      • mikäli haluat rekisteröityä Facebookin tai Twitterin kautta, valitsemasi rekisteröintitavan edellyttämät yhteystiedot
      • Euroopan parlamentti seuraa tilasto- ja raportointitarkoituksissa myös muiden käyttäjien tämän alustan kautta rekrytoimien käyttäjien lukumäärää.

      Euroopan parlamentti ei kerää erityisiin tietoryhmiin kuuluvia tietoja, kuten mielipiteitä, eikä se käytä tätä alustaa profilointitarkoituksiin.

      Kun tämän alustan kautta järjestetään kilpailuja verkossa, matkajärjestelyjen hoitamiseksi voi olla tarpeen käsitellä myös muita henkilötietoja, esimerkiksi passiin sisältyviä tietoja (nimi, syntymäaika, lähtö- ja paluuaika ja -päivä, sähköpostiosoite yhteydenpitoa varten, kuva henkilötodistuksesta tai passista).

      Evästeet ja paikallinen tallentaminen

      Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä ainoastaan tarjottujen toimintojen mahdollistamiseksi tai parantamiseksi sekä käyttäjän selauskokemuksen parantamiseksi. Euroopan parlamentti ei milloinkaan käytä evästeitä henkilötietojen keräämiseen, käsittelyyn, jakamiseen tai tallentamiseen. Käyttäjät voivat helposti muuttaa alkuperäisiä evästeasetuksiaan napsauttamalla sivun alalaidassa olevaa linkkiä ”Muuta evästeasetuksia”.

      Mitä teen, jos en halua, että koneelleni asennetaan evästeitä?

      Jotkut kokevat tunkeilevaksi, että heidän tietokoneelleen tai mobiililaitteelleen varastoidaan tietoja, etenkin jos ulkopuoliset tahot tallentavat ja käyttävät näitä tietoja heidän tietämättään. Voit halutessasi estää kaikki evästeet tai osan niistä ja myös poistaa päätelaitteellesi jo asetetut evästeet, mutta jos teet näin, et välttämättä pysty hyödyntämään kaikkia toimintoja. Jos haluat torjua evästeet, sinun on muutettava selaimesi tietoturva-asetuksia.

      Jotkut kolmannet osapuolet ovat kehittäneet välineitä, joiden moduulien avulla voidaan estää tietojen kerääminen ja käyttö.

      Kolmannen osapuolen evästeet

      Facebook, Twitter, Youtube ja Google Maps voivat käyttää evästeitä sisällön jakamiseen sosiaalisissa verkostoissa tai käyttäjätilastojen laadintaan. Näiden evästeiden käyttöön, lukumäärään ja tilaan voi vaikuttaa se, millä tavalla käytät kyseisiä alustoja ennen parlamentin verkkosivustolla käyntiä tai sen aikana.

      Kehotamme tutustumaan sosiaalisten verkostojen evästeiden hallintapolitiikkaan napsauttamalla edellä olevia linkkejä. Voit myös milloin tahansa päivittää tätä sivustoa koskevat evästeasetuksesi napsauttamalla sivun alalaidassa olevaa linkkiä ”Muuta evästeasetuksia”.

       

       

      Mikä on eväste?

      Useimmat sivustot käyttävät evästeitä kävijöiden käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Niiden avulla sivusto ”muistaa” kävijän joko yhden sivustokäynnin ajan (”istuntoevästeen” avulla) tai useamman käynnin ajan (”pysyvän evästeen” avulla).

      Evästeillä voi olla monia erilaisia tehtäviä. Niiden avulla voit navigoida sivujen välillä tehokkaasti, sivusto muistaa asetuksesi, ja voit yleisemmin parantaa käyttökokemustasi tietyllä verkkosivustolla. Evästeet nopeuttavat ja helpottavat käyttäjän ja sivuston välistä vuorovaikutusta. Jos sivustolla ei käytetä evästeitä, se kohtelee sinua uutena kävijänä joka kerta, kun siirryt uudelle sivulle – esimerkiksi kun suljet sivustolla olevan valikon ja siirryt seuraavalle sivulle, sivusto ei muista valintaasi ja seuraavalla sivulla valikko on jälleen auki.

      Joillakin sivustoilla evästeitä käytetään myös mainosten tai markkinointiviestien kohdentamiseen esimerkiksi käyttäjän sijaintipaikan ja/tai selauskäyttäytymisen perusteella.

      Evästeet voivat olla sivuston itse asettamia (”ensimmäisen osapuolen evästeet”), tai niitä voivat asettaa muut sivustot, jotka tarjoavat sisältöä sivulle, jolla parhaillaan olet (”kolmannen osapuolen evästeet”).

      Mitä eväste pitää sisällään?

      Eväste on yksinkertainen tekstitiedosto, jonka jonkin verkkosivuston palvelin tallentaa tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi. Tämän jälkeen palvelin pystyy hakemaan evästeen tai lukemaan sen sisällön. Evästeiden hallinnasta huolehtii selaimesi. Kukin eväste on yksilöllinen ja sisältää anonyymeja tietoja, kuten yksilöllisen tunnisteen, sivuston nimen, numeroita ja kirjaimia. Sen avulla sivusto muistaa selausasetuksesi.

      Evästeiden tyypit/p>

      Ensimmäisen osapuolen evästeet

      Ensimmäisen osapuolen evästeet asettaa verkkosivusto, jolla parhaillaan olet. Vain kyseinen sivusto pystyy lukemaan niitä.

      Kolmannen osapuolen evästeet

      Kolmannen osapuolen evästeet asettaa ja niitä käyttää eri taho kuin vierailemasi sivuston omistaja. Verkkosivusto voi esimerkiksi käyttää yleisömittaukseen analytiikkayrityksen palveluja. Tämä yritys käyttää palvelun toteuttamiseen omaa evästettään. Sivustolla, jolla käyt, voi myös olla upotettua sisältöä, esimerkiksi YouTube-videoita tai Flickr-diaesityksiä. Nämäkin sivustot voivat asettaa omia evästeitään.

      On myös hyvä tietää, että verkkosivusto saattaa käyttää kolmannen osapuolen mainosverkostoa kohdennettuun mainontaan. Euroopan parlamentti ei käytä mainospalveluja.

      Istuntoevästeet

      Istuntoevästeet tallennetaan väliaikaisesti selausistunnon ajaksi, ja ne poistetaan käyttäjän päätelaitteelta, kun selain suljetaan.

      Pysyvät evästeet

      Pysyvät evästeet tallennetaan tietokoneelle määrätyksi ajaksi (yleensä vuodeksi tai vielä pidemmäksi ajaksi), eikä niitä poisteta, kun selain suljetaan. Pysyviä evästeitä käytetään, kun halutaan tietää useamman kuin yhden selausistunnon ajan, kuka kävijä on.

      Flash-evästeet

      Monet verkkosivustot käyttävät Adobe Flash Player -sovellusta videoiden ja infografiikan näyttämiseen käyttäjille. Adobe käyttää omia evästeitään, joita ei voi hallita selaimen asetusten kautta. Flash Playerin evästeitä käytetään samoista syistä kuin muita evästeitä eli asetusten tallentamiseen tai käyttäjien seurantaan.

      Flash-evästeet toimivat eri tavoin kuin verkkoselainten evästeet. Sen sijaan että eri käyttötarkoituksia varten olisi omat evästeet, verkkosivuston täytyy tallentaa kaikki sivustoa koskevat tiedot yhteen evästeeseen. Käyttäjä voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon tietoja evästeeseen voidaan tallentaa, mutta hän ei voi valita, minkä tyyppisiä tietoja eväste saa tallentaa.

       

       

    5. Kenelle tietojasi luovutetaan?

      Vain Euroopan parlamentin sekä tietojen käsittelijän henkilöstöllä on pääsy tietoihisi. Euroopan parlamentti ei välitä mitään tietoja muille kuin näille vastaanottajille. Vain kun on kyse tarkastus- tai oikeusmenettelyistä, tilintarkastustuomioistuin, unionin tuomioistuin ja Euroopan petostentorjuntavirasto (OLAF) voivat saada tietoja. Euroopan parlamentti ei jaa henkilötietoja kolmansille osapuolille suoramarkkinointia varten.

    6. Kuinka kauan tietoja säilytetään?

      Henkilötietoja säilytetään sitä tarkoitusta varten, johon ne on kerätty, tai kunnes asianosainen pyytää niiden poistamista.

    7. Miten tiedot tallennetaan?

      Euroopan parlamentti on sitoutunut suojaamaan henkilötiedot. Käytämme erilaisia suojaustekniikoita ja -menetelmiä tietojesi suojaamiseen luvattomalta pääsyltä, käytöltä tai luovuttamiselta.

      Henkilötiedot tallennetaan suojatuille palvelimille, joihin on rajoitettu pääsy ja jotka sijaitsevat valvotuissa tiloissa. Henkilötietoja voidaan siirtää säilyttämistä ja ylläpitoa varten Yhdysvaltoihin asetuksen (EU) 2018/1725 48 artiklan mukaisesti ja EU:n ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield -järjestelyn puitteissa.

    8. Miten pääset tutustumaan tietoihisi, tarkistamaan niiden paikkansapitävyyden ja tarvittaessa oikaisemaan tai poistamaan ne?

      Voit ottaa yhteyttä verkkoviestintäyksikköön. Jos yksikkö ei pysty vastaamaan pyyntöösi, se pyytää tietojen käsittelijältä teknistä tukea.

      Voit ottaa verkkoviestintäyksikköön yhteyttä myös, jos sinulla on kysymyksiä henkilötietojesi käsittelystä tällä alustalla.

      Yhteystiedot:

      European Parliament

      Directorate general for Communication - Web Communication unit

      Rue Wiertz 60

      B-1047 Brussels

      datarequest@thistimeimvoting.eu

    9. Muutoksenhaku

      Valitukset voi osoittaa

      • Euroopan parlamentin tietosuojavastaavalle

      sähköposti: Data-Protection@europarl.europa.eu

      sähköposti: edps@edps.europa.eu